Composer Anthony Fiumara – orchestra work "Here comes Everybody"

Composer Anthony Fiumara - orchestra work "Here comes Everybody"[Muziek] ik vind het altijd iets ontroerends hebben als mensen dus ik een machinale bewegingen moeten doen zoiets ook ritmes moeten blijven houden zo de mechaniek komt echt tot leven gaat maar echt over over klank en over die over die sonoriteit het is het idee van de heer jeugdorkest nederland de vraag of ook al wil je ze allemaal wel latte doel geven iedereen heeft het terug het is een enorme bezetting [Muziek] ik wil eigenlijk wil ik het wil ik het skelet van het stuk niet kunnen horen ik wil eigenlijk het dat alles wat je hoort is klank dat komt overheen ik had een droom toen ik het stuk begon over enorm grote klinkende wolken die heel snel over kwam drijven alsof het een alsof er een onweer aankwam en toen ik goed keek zag ik zag ik dat het nog andere musici zaten te spelen continu keihard zagen te spelen en ik heb je iets heel snel toen dacht ik ook van ja dit moet ik doen want zo'n soort die ervaring [Muziek] en als het dichterbij komt en hornet in bilbao oh in het goed zorg oh ik zie het stuk vormen zoals het eerst een hoor ik het een hond zou ik weet wel ik weet ongeveer hoe het eruit gaat zien dus echt een visuele dingen eerder nog een band omdat het kon [Applaus] mooi vindt en componisten zoals je sibelius of naar een wij spreken wager is dat ze voluit deur gezien en dat volgens mij moet dat ook ja dat wilde ik dat wil ik ook gewoon doen niet niet te zuinig of te ingehouden moet gewoon er moet gewoon vol uitgezonden daar gaat muziek foto's en auto nu werken we naar het einde toe langzaam komt de machine weer langzaam op gang of meteen eigenlijk [Muziek] voor dit stuk kun je en te die plaatsen binnen een soort traditie van hem je amerikaanse minimal is te vullen blaas john adam's ook het nederlands componist zoals louis andriessen natuurlijk je merkt dat die daar invloeden voorbij komen die die opgepikt heeft die je interessant vindt hebben mee wie het interessant vindt onze eigen taal vorm te geven worden fantastisch vind aan de stukken die rai gingen klaas beroemd voor hun eigen als alles hebben gemaakt in die vroege stukken is dat eigenlijk iedereen altijd speelt dus je hebt altijd een hele volle ronde klank en dat als ze allemaal het gaat echt om klank en elke kleine harmonische verschuiving is is een enorme gebeurtenis binnen zo'n stuk en dat de kracht van die muziek uit en uit de drive kom uit de klank van het geheel en 10 heeft ik ook veel met muzikanten gewerkt dat we vroeger met de volharding laten met luna park en zijn eigen groepen dus hij is ook altijd betrokken geweest bij musici niet de componist die vanuit een studeerkamer stukken de wereld instuurt maar het leuk vindt om als onderdeel van een beetje te zijn als het ware precies dit is luna park [Muziek] henk punt zegt geen flikker wat vinkel opvang een ademend langzaam ademend lichaam is het eigenlijk het het en en dat is de muziek die over daarover die huid gaten over het geluid cellen van over de klank zelf vind ik heel mooi uit kun je die huid die kan zacht zijn dat kan ook heel stekelig zijn en of of heel veel roem en met die je met die haar met die huid en met die sfeer probeer ik te proberen te spelen in mijn stuk dat dat is toch van hard gebruiken vaak stop uit hun couplet gevraag achter vormen ook ineens een metalen sterren [Muziek] we stukken zo eenvoudig kan houden en dat ik met diezelfde zeggingskracht kan werken dat is maar nu op dubbele dat we gaan mijn dubbele snelheid er doorheen zich door door akkoorden even nog een en nog een zeg maar en gecondenseerde versie te geven aan het slot om zeg maar de van de haast en de opbouw nog code [Muziek] oh

1 Comment

  • Pim Janssens says:

    Here comes everybody is een prachtig stuk. Ik hoorde het afgelopen vrijdag (31-8-18) in het Concertgebouw in Amsterdam gespeeld door de Philharmonie zuidnederland. Prachtig! Geweldig gecomponeerd. Ik hoop dat er spoedig ook een uitvoerig van het hele stuk op YouTube of Spotify te vinden is, want ik wil het graag nog eens vaker kunnen spelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *